Målskyttar: Mats Hansson 1, Mikael Persson 1 Se skytteligan>>

Kenneth Kronbäck
Robin de Richelieu
Dagens bolljury: Daniel Nilsson

Rapport:
En riktigt dålig fotbollshelg har det varit för Önneköps IF denna helg. A-laget gjorde sin sämsta match för säsongen i fredags och B-laget sin sämsta i går mot Snogeröd. Trots detta är B-laget obesegrat när nu serien vänder efter 2-2 på Snogeröds IP.

Efter två riktigt bra B-lagsmatcher mot Svensköp och St.Olof hade man förhoppningar om bra spel även denna match men så blev det tyvärr inte. Passningsspelet, rörligheten och framförallt inställningen var den stora skillnaden mot föregående matcher.

Vi inledde matchen med massor av felpassningar och dåliga beslut. Detta ledde dock inte direkt till några chanser för motståndarna men det gjorde att vi inte fick igång något eget spel. Runt den 20:e minuten tog Snogeröd spektakulärt ledningen. Målvakten drog på en utspark som studsade mitt på vår planhalva och sedan in i mål. Det är i princip omöjligt för en boll att med bara en studs hamna precis under ribban när den studsar mitt på planhalvan, det kan bara förklaras med en extremt hård plan och en stark lokal vindpust!

Detta fungerade dock som en väckarklocka för att de närmsta 15 minuterna spelade vi riktigt bra, för övrigt den enda perioden vi gjorde det. 1-1 kom också sedan Ceder sprungit ifrån deras backlinje och spelat in till Mats som styrde in bollen i mål. Skönt för Mats som tidigare träffat stolpen 2 gånger inom loppet av 5 sekunder.

Tyvärr så fick Ceder en stund efter utgå p.g.a skada och i och med detta försvann även vårt djupledsspel och 1-1 stod sig till paus. I pausen var vi rörande överens om att första halvlek var riktigt dålig och att vi skulle göra en klart bättre andra. Så blev inte fallet.

Vi hade ett klart större bollinnehav i andra halvlek men skapade inga heta chanser. Istället kontrade Snogeröd in 2-1 efter slarv från vår sida efter ca 20 minuter. Vi fortsätter att ha mycket boll men alltför dåliga passningar och alltför lite löpningar utan boll gjorde att vi inte fick någon riktig press.

Med kvarten kvar flyttade jag upp Kenneth på topp och vipps så blev det farligt i nästan varje anfall. Med vilja och speed pressade och störde Kenneth deras backlinje så pass att de fick rensa i väg bollen över sidlinjen istället för att bara i lugn och ro spela upp den. Detta skulle också ge resultat och med ca 5 minuter kvar gjorde Micke 2-2 efter flipperspel i straffområdet. Chans till ett segermål fick samme Micke någon minut senare men friläget resulterade inte i mål.

Sammanfattningsvis är detta en match som vi vinner 9 av 10 gånger men utan den rätta viljan gick det inte denna gång. Med ett bollinnehav på 70-30 ska man skapa mer än vad vi gjorde och inte släppa in 2 mål sett till hur lite Snogeröd skapade. Bäst i ÖIF denna dag var Glenn som slet kopiöst matchen igenom och var den ende som var skitig om knäna efter matchen. Bra var även Kenneth och godkänt betyg vill jag ge Robin, Peter och KP. Resten kan betydligt bättre. Nu glömmer vi denna match så fort som möjligt och tar nya tag.

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 16 juni 2008)